Oslavili jsme s vámi Mezinárodní den zvířat

Sobota 7. října 2017 patřila v děčínské zoo oslavám Mezinárodního dne zvířat. Návštěvníky čekalo veselé odpoledne plné zajímavých aktivit s názvem Zvířecí párty.  

Program se točil především kolem letošních mláďat. Návštěvníci jim společně se zaměstnanci zoo nejen popřáli mnoho štěstí do života, ale také jim vybrali jména. Mládě klokana rudokrkého se jmenuje Edy, dva prázdninoví oslíci Anetka a Luky a lamy vikuně, které přišly na svět během měsíce září, pak dostaly jména Kulíšek a Jenda. 

Nechybělo ani oblíbené komentované krmení zvířat. "Tradičně jsme se zastavili u medvědů grizzly, kde jsme si vyslechli nejen zajímavé povídání ošetřovatelů o tomto krásném medvědím druhu, ale zároveň jsme předali hráčům HC Děčín adopční listinu,“ vysvětlila mluvčí zoo Alena Houšková. Hokejový klub Děčín podporuje chov medvědů grizzly již několik let a to nejen tím, že hráči mezi sebou vybírají peníze na virtuální adopci zvířete, ale především tím, že hrdě nosí grizzlyho na svých dresech. Další zastávkou byla expozice hutií kubánských. Ty se v letošním roce rozhodli začít finančně podporovat zaměstnanci DDM Děčín, proto i jim byla u příležitosti Mezinárodního dne zvířat slavnostně předána adopční listina. Důležitým bodem sobotního programu byla také komentovaná prohlídka zoo pro seniory, která byla součástí tzv. Týdne (nejen) pro seniory, který mimo jiné po celý týden nabízel návštěvníkům ve věku nad 65 let vstup do zoo za pouhou desetikorunu. Nenechaly si ji ujít na tři desítky seniorů. V programu dále nechyběly ani soutěže pro děti, výtvarná dílna nebo vystoupení hudební skupiny U-Style.

Další velkou akci pro veřejnost chystá zoo na sobotu 4. listopadu, kdy se zahrada opět po roce promění ve strašidelnou. V zoo se budou dlabat dýně, děti čeká strašidelná stezka tentokrát na motivy filmu „Ať žijí duchové“ a nebude chybět ani oblíbený lampionový průvod.   

http://www.zoodecin.cz